For en helg! NM 2019

For en gjeng! #tigersfamily    Foto: Lill Tonje Johansen

For en gjeng! #tigersfamily

Foto: Lill Tonje Johansen

Da er NM over for 2019, og for en helg det har vært for NRC Tigers.

Junior Coed kjørte en fantastisk rutnine og tok hjem gullet, mens Bullets fulgte opp med en fin-fin fjerdeplass. I Junior All Girl klassen viste jentene på Junior All Girl Elite frem sine unike ferdigheter og tok sølvet., mens Passion leverte en knallgod rutine og ble nummer syv.

I Seniorklassen tok Coed Elite hjem gullet, mens Prodigy viste frem sitt absolutt beste og tok hjem sølvet. All Girl Elite leverte varene og ble nummer to, mens de herlige jentene i Bright viste frem den store fremgangen de har hatt denne sesongen og ble nummer 6.

Peewee Angels hadde oppvisning på lørdag, og viste frem et herlig show med høyt tempo. Det er ingen tvil om at det gror godt også blant våre yngre utøvere.

Styreleder Morten Høgberg er utrolig fornøyd med helgen.

"Tusen takk til hele Tigers-familien! Våre fantastiske utøvere som gjør jobben på matta og leverer varene. Det blir de satt i stand til av Norges beste trenerstab. Reiseledere og øvrig støtteapparat gjør en fantastisk tilrettelegging og alle supporterne som roper seg hese, skryter styreleder Høgberg”.

Ingenting å si på rekrutteringen. Peewee Angels gav alt på matta!

Ingenting å si på rekrutteringen. Peewee Angels gav alt på matta!

Vi søker jenter til spennende forskningsprosjekt

Bli med på spennende forskningsprosjekt innen cheerleading, turn og troppsgymnastikk, og vi håper at noen av jentene fra Tigers har lyst og anledning til å delta.

I samarbeid med bl.a. NAIF gjennomfører Doktorgradskandidat Kristina L. Skaug og veileder, professor Kari Bø, et prosjekt som handler om trening og belastning av bekkenbunnen blant konkurranseutøvere i ulike idretter. 

Dette er første gang cheerleadere blir inkludert i en slik studie på dette temaet, og vi håper på stor deltakelse blant de aktuelle norske utøverne. Det er et spennende prosjekt å være del av og en unik mulighet til å få kartlagt utfordringer knyttet til bekkenbunn for våre utøvere og dermed også mulighet til forebyggende tiltak. 

Har du lyst og anledning til å delta?

Les mer på NAIF sine nettsider

Innkalling til årsmøte i NRC Tigers

I henhold til vedtektene § 13, kaller vi inn til ordinært årsmøte i Nedre Romerike Cheerleaders onsdag 27. mars kl. 19.00 i Tigershallen.

Dokumentene til møtet finner du her:

https://www.nrctigers.no/dokumenter-til-arsmote

Årsmøtet skal: 

1. Godkjenne de stemmeberettigete.

2. Godkjenne innkallingen, saklisten og forretningsorden.

3. Velge dirigent, referent, samt to medlemmer til å underskrive protokollen.

4. Behandle idrettslagets årsberetning, herunder eventuelle gruppeårsmeldinger.

5. Behandle idrettslagets regnskap i revidert stand. 

6. Behandle forslag og saker.     

7. Fastsette medlemskontingent 

8. Vedta idrettslagets budsjett.

9. Behandle idrettslagets organisasjonsplan. 

10. Foreta valg

Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må sendes til styret ved styreleder Morten Høgberg på e-post morten@nrctigers.no senest 13. mars. 


Vi minner samtidig om at det kun er medlemmer i klubben som har stemmerett. For å ha stemmerett og være valgbar må man være fylt 15 år, vært medlem av NRC Tigers i minst én måned før møtet og ha oppfylt medlemsforpliktelsene sine til klubben. De som allerede er innmeldt i klubben vil motta faktura for medlemskontingenten 2019.

For å bli støttemedlem, og med det også få stemmerett på årsmøtet, kan man melde seg inn i klubben. Send e-post til medlemsansvarlig Nina Stensbak: nina.stensbak@nobia.no  med følgende opplysninger: navn, adresse, fødselsdato, tlf og e-postadresse. Det vil bli sendt ut faktura på medlemskontingent kr 100,- til oppgitte e-postadresse.

Fullstendig saksliste og andre dokumenter vil tilgjengeliggjøres senest en uke før årsmøtet. 

Vel møtt!

Hilsen styret i NRC Tigers

Drop In Turnkurs med Mike avsluttes

Drop in turnkurs med Mike på torsdager har vi dessverre måtte avvikle våren 2019 grunnet lavt oppmøte i høst.

Mike vil i stedet være tilgjengelig for privattimer i turn. 

Peewee basisklassene vil fortsette som normalt, men vi ønsker oss flere deltagere også her. Dette er et gratis tilbud!

Da Mike jobber en del i Stavanger med Diamonds og med landslagene, vil han ikke være tilgjengelig i hallen for denne Peewee klassen følgende uker:

Uke 2, 6, 8, 10, 13, 14, 16, 17,18, 19, 22

Junior Stunt Fest i Tigershallen

Tirsdag 18/12 var det Junior Stunt Fest i Tigershallen. Juniorutøvere og siste års peewee´er var invitert, og de som ønsket kunne ta med seg venner som hadde lyst til å prøve cheerleading.

Juniortrenerne våre stilte opp som trenere også her, og alle fikk mulighet til å prøve både stunt, toss og turn. Det var mange blide ansikter å se, og vi håper at også de som ikke trener hos oss til vanlig hadde en hyggelig opplevelse! Velkommen tilbake til Tigershallen! #tigersfamilyResultater av uttak til Team Norway Junior Coed Elite

Takk til alle som stilte. Som informert på uttaket vil det ikke gis tilbakemeldinger til de som ikke kom med. Det var svært høyt nivå og vi valgte å ta ut 27 stykker for å få det til å gå opp med antall grupper/par og reservert. Disse er valgt ut fordi de sammen vil representere Norge best mulig i Junior VM i Orlando i april 2019

Følgende utøvere er tatt ut til laget som skal representere Norge under VM i Orlando:

Sjur Skarphol
Nicolas Johan Holmgren
Theodor Tærum
Mikkel Mørch
Tobias Nyberg
Erik Nguyen Vo
Tarjei Rosseland Heie
Oda Normann Martinsen
Ida-Marie Selmersen
Vilde Selmersen
Madeleine Nyjordet
Helle Vosmik Rosenlind
Hedda Wangberg
Hannah Flores
Thea Nysted Berry
Marte Stúrtzel Gulbrandsen
Kaia Hetle Wasberg
Andrea Eliassen
Anjesa Limani
Mali Sjølie Nesset
Mari Sameien Hoff
Marlen Klemetsen
Hanna Sofie Granlund
Elsa Mathilde Ristvedt
Karoline Stokholm Linge
Silje Mohaugen Bakke
Frida Høgberg

Første trening er allerede i morgen mandag 17. desember kl 18 ,med foreldre-utøver møte fra kl 17:30 og deretter trening til kl 21. Dette møtet er obligatorisk for alle utøvere og foreldre. Hvis foreldre absolutt ikke kan må Daniela Ohnstad kontaktes på Daniela_ohnstad@hotmail.com

NRC Tigers fikk bidrag til fra Sparebankstiftelsen DNB

Julen kom tidlig til NRC Tigers i år!

På en sammenkomst 12/12 fikk NRC Tigers hele 57.000,- til turnutstyr, som er et kjærkommet bidrag til klubbkassen.

Nestleder i NRC Tigers Nina Rimstad Hansen kom sammen med de tre PeeWee´ene Tomine, Lilly Sophie og Alva Susanne for å ta i mot gaven.

“Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for. For en idrett som vår, som mange ikke kjenner til, er dette et kjærkomment bidrag, og pengene vil komme godt til nytte for å kunne videreutvikle treningstilbudet vårt. NRC Tigers setter umåtelig pris på gaven” sa Nina og avsluttet med å invitere alle som var møtt opp til det årlige juleshowet førstkommende lørdag.

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB, som bidrar til så mange lag og foreninger. Du kan lese mer om stiftelsen og arbeidet som de gjør her!

IMG_1650.jpg


Tusen takk for årets Spleis

Vi har for første gang forsøkt oss på en Spleis for å samle inn litt penger for å ferdigstille Tigershallen. Vi må konstatere at vi har en utrolig fin gjeng med supportere som heier på oss.

Totalt samlet vi inn 18011,- kr som vil bli brukt til det vi ønsket oss i Spleisen;

Å koble vann og strøm på kjøkkenet, gulv til gangen, maling til veggene, puter til benkene og til gitter utenfor vinduene for å forhindre innbrudd og hærverk.

Vi setter umåtelig stor pris på hver eneste krone som er samlet inn! Nå skal den fine hallen vår bli enda finere :-)

IMG_1454.jpg

Informasjon om uttak til Team Norway Junior Coed Elite

Etter søknad fra NAIF seksjon cheer ble det nylig vedtatt av hovedstyret i NAIF (Norges Amerikanske Idretters Forbund) at klubber som leverer topp resultater i EM kan få muligheten å sende juniorlag til Junior VM. I EM 2018 tok Norge gull i både junior all girl elite (Viqueens Incredible) og junior coed elite (NRC Tigers Jr Coed Elite), og disse klubbene har derfor fått tilbud om å representere Norge i Junior VM i april 2019 i Orlando, Florida. 

For at vedtaket skulle bli godkjent ble det satt en del kriterier fra NAIF. Deriblant at utøverne må ha vært aktive i klubben foregående sesong og flere kriterier for den økonomiske delen av reisen.


Det er en stor ære å kunne representere landet sitt i et VM, samtidig som det krever enormt fra utøverne, både fysisk og mentalt. Med hensyn til kriteriene ønsker vi i Tigers derfor å ha et eget uttak for å kunne sette sammen det best mulige laget til å konkurrere i Junior VM for Norge i april 2019. Vi ønsker de beste utøverne både fysisk og mentalt sett. 

Med et uttak vil vi sørge for å få med de beste utøverne vi har tilgjengelig, og samtidig gi sjansen til alle som ønsker å prøve seg, også utøvere på tvers av coed- og all girl lag. 

Uttaket vil være søndag 16.desember kl.12.00-15.00. På uttaket må man vise turn, stunts og kast.

Kriterier

·     Må være født mellom 1.januar 2002 og 31.desember 2006 (aldersreglene er annerledes i VM enn i NM/EM)

·     Må være aktiv på et lag i Tigers og ha vært medlem av Tigers i 2017/2018 sesongen.

·     Må kunne delta på alle treninger mellom 25.mars og 27.april, samt alle oppsatte treninger i forkant.

·     Må kunne reise til USA i perioden 20.-27.april. Junior VM avholdes 24.april 2019 i Orlando, Florida.

 

Fysiske krav

·      I turn ønsker vi å se stille salto/skru og løpende turn som avslutter i salto eller skru.

·      I stunts ønsker vi hovedsakelig ps og two-based. Følgende stunts vil bli vektlagt:

o  toss hands

o  toss high

o  lib

o  dobbeltwist fra arabesque

o  one-arm cupie

o  flikk up cupie

o  hand in hand 

o  full up/full around 

·      I toss ønsker vi å se kick-dobbel eller kick-enkel som har potensiale til å bli dobbel. Andre toss som splitt, pike, pike-splitt er forventet. 

Uttaket

Registrering og oppvarming fra 11.00. Utøvere som ønsker å stille på uttaket må medbringe signert bekreftelse fra foresatt, se vedlegg i bunnen av siden.


Uttak start kl.12.00. Her ønsker vi å se turnelementer først, deretter vil vi bruke resten av tiden på stunts og kast. Utøverne kan gjerne komme med ferdige par/grupper om de har det. Har man ikke en partner/gruppe, vil vi trenerne lage det på uttaket. Alle må forvente å bli byttet rundt for å prøve ulike kombinasjoner. 


Uttak slutt kl.15.00. Resultatet vil publiseres på nettsiden til Tigers samme kveld.  

Informasjonsmøte

For alle som kommer med vil vi holde et informasjonsmøte for utøvere og foreldre mandag 17.desember kl.17.30. 

Treninger

Første trening vil være allerede mandag 17.desember kl.18.00-21.
Se vedlegg for fullstendig oversikt over treninger. Merk at dette kun er datoer enn så lenge, detaljer om tidspunkt kommer nærmere. Det er OBLIGATORISK oppmøte på alle treninger.

Krav til egentrening 

Team Norway kommer i tillegg til laget man er utøver på i klubben. Man må derfor være forberedt på at treningsmengden vil øke og kravet til egentrening på spesielt stunts og toss forventes dersom man kommer med på laget. Det kreves at utøverne har minimum 1 egentreningsøkt på stunts i uken fra uttaket blir gjort frem til avreise. Dette vil følges opp av trenerne. 

 Økonomi

Å reise til USA og deltakelse i VM medfører en del kostnader. Kostnader for konkurranseavgift, fly, hotel og transport kan ikke overstige 13.000. Dersom det blir nødvendig vil klubben organisere ordninger for å nedbetale egenandelen (dugnader). 
Foreldre som blir med som reiseledere får ingen kostnader dekket. 

Trenerteam

Trenerteamet for laget som skal representere Norge vil være Daniela Ohnstad, Jeanette Strømseng, Lasse Arnesen og Sondre Storm. 

VIKTIG
Dette er en «once in a lifetime» mulighet for mange av utøverne og en unik sjanse for forbundet, Norge og Tigers å representere landet vårt best mulig. Vi har fått denne sjansen fordi vi har et høyt nivå av utøvere og trenere i vår klubb, og da må vi også sende den best mulige sammensetningen av utøvere for å få et så bra lag som mulig. Vi ønsker at alle skal være klar over at dette ikke blir noe ferietur til Orlando, men en ren sportslig tur med fokus på god prestasjon internasjonalt. For utøverne som blir tatt med på laget vil det kreve ekstremt mye tid: utallige timer med hard jobbing og egentrening, samt mye mentaltrening og forberedelser. 

NB: På uttaket må alle ha med seg et signert dokument fra foresatte om at man kan delta.

Klikk her for å se dokumentet

Treningsplan for Team Norway Junior Coed Elite - klikk her!

NAIF inviterer juniorlag til VM

NAIF har bestemt seg for at de fra 2019 vil sende juniorlag til VM.
I inneværende år ble det gjennomført et prøveprosjekt hvor Charmers fikk sende et juniorlag til VM, med strålende resultat. Det ble så gjennomført en evaluering, og en prosjektgruppe bestående av deltagere fra OCT Galaxy, Viqueens, Charmers og Tigers samt representanter fra forbundet har sett på hvordan en slik ordning kunne gjennomføres.

Man har falt ned på en løsning hvor man under NM kvalifiseres til EM, og at EM så legges til grunn for kvalifisering til VM-deltagelse. Det vil kun være lag som tar EM gull som kvalifiserer seg til å delta i VM. De årene man ikke tar noen EM gull for junior så vil man heller ikke sende juniorlag til mesterskapet. Vi håper at dette vil gi alle juniorlag en ekstra motivasjon mot EM. Med bakgrunn i dette har Viqueens blitt invitert til å delta med et Junior All Girl lag, mens NRC Tigers har blitt invitert med et Junior Coed lag.

I NRC Tigers har vi valgt en løsning med uttak. Alle utøvere født mellom 1/1-2002 til 31/12 2006 som er aktive i klubben, og som var medlem i foregående sesong, har muligheten til å delta på uttak.

Mer informasjon om dette kommer senest onsdag 28/11. Uttaket vil bli gjennomført søndag 16/12 fra kl 12 - 16.