Uttak Team Norway Junior Coed 2020

Etter søknad fra NAIF seksjon cheer ble det i 2018 vedtatt av hovedstyret i NAIF (Norges Amerikanske Idretters Forbund) at klubber som leverer topp resultater i EM kan få muligheten å sende juniorlag til Junior VM. I EM 2019 tok Norge gull i både junior all girl elite (Viqueens Incredible) og junior coed elite (NRC Tigers Jr Coed Elite), og disse klubbene har derfor fått tilbud om å representere Norge i Junior VM i april 2020 i Orlando, Florida.

For at vedtaket skulle bli godkjent ble det satt en del kriterier fra NAIF. Deriblant at utøverne må ha vært aktive i klubben foregående sesong og flere kriterier for den økonomiske delen av reisen. 


Det er en stor ære å kunne representere landet sitt i et VM, samtidig som det krever enormt fra utøverne, både fysisk og mentalt. Med hensyn til kriteriene ønsker vi i Tigers derfor å ha et eget uttak for å kunne sette sammen det best mulige laget til å konkurrere i Junior VM for Norge i april 2020. Vi ønsker de beste utøverne både fysisk og mentalt sett.

Med et uttak vil vi sørge for å få med de beste utøverne vi har tilgjengelig, og samtidig gi sjansen til alle som ønsker å prøve seg, også utøvere på tvers av coed- og all girl lag.

Uttaket vil være lørdag 19.oktober kl.17.00-20.00. Registrering og oppvarming fra kl.16. På uttaket må man vise turn, stunts og kast.

Kriterier

·      Må være født mellom 1.januar 2003 og 31.desember 2007 (aldersreglene er annerledes i VM enn i NM/EM)

·      Må være aktiv på et lag i Tigers og ha vært medlem av Tigers i 2018/2019 sesongen.

·      Må kunne delta på alle treninger mellom 23.mars og 30.april, samt alle oppsatte treninger i forkant.

·      Må kunne reise til USA i perioden 22.-30.april. Junior VM avholdes 27.april 2020 i Orlando, Florida.

Fysiske krav

·      I turn ønsker vi å se stille salto/skru og løpende turn som avslutter i salto eller skru.

·      I stunts ønsker vi hovedsakelig ps og two-based. Følgende stunts vil bli vektlagt:

o   toss hands

o   toss high/cupie

o   lib

o   dobbeltwist fra arabesque

o   one-arm cupie

o   flikk up cupie

o   hand in hand

o   full up/full around

·      I toss ønsker vi å se kick-dobbel eller kick-enkel som har potensiale til å bli dobbel. Andre toss som splitt, pike, pike-splitt er forventet.Uttaket

Registrering og oppvarming fra 16.00. Utøvere som ønsker å stille på uttaket må medbringe signert bekreftelse fra foresatt, se vedlegg.


Uttak start kl.17.00. Her ønsker vi å se turnelementer først, deretter vil vi bruke resten av tiden på stunts og kast. Utøverne kan gjerne komme med ferdige par/grupper om de har det. Har man ikke en partner/gruppe, vil vi trenerne lage det på uttaket. Alle må forvente å bli byttet rundt for å prøve ulike kombinasjoner.


Uttak slutt kl.20.00. Resultatet vil publiseres på nettsiden til Tigers samme kveld før kl.23.   Informasjonsmøte

For alle som kommer med vil vi holde et informasjonsmøte for utøvere og foreldre søndag 20.oktober kl.12.00.  

 

Treninger

Første trening vil være allerede søndag 20.oktober kl.12.30-15.30.
Se vedlegg for fullstendig oversikt over treninger. Merk at det meste kun er datoer enn så lenge, detaljer om tidspunkt kommer nærmere. Noen av datoene vil være sosiale sammenkomster eller mentale forberedelser, og ved behov for hvile og restitusjon kan noen av treningene utgå. Vi vil allikevel at dere holder av alle oppførte datoer. Det er OBLIGATORISK oppmøte på alle treninger.

Krav til egentrening

Team Norway kommer i tillegg til laget man er utøver på i klubben. Man må derfor være forberedt på at treningsmengden vil øke og kravet til egentrening på spesielt stunts og toss forventes dersom man kommer med på laget. Det kreves at utøverne har minimum 1 egentreningsøkt på stunts i uken fra uttaket blir gjort frem til avreise. Dette vil følges opp av trenerne.

Økonomi

Å reise til USA og deltakelse i VM medfører en del kostnader. Utøvere eller foresatte skal ikke belastes med en egenandel over kr. 13.000 for reise, opphold og konkurranse. Nøyaktig oversikt over kostnader vil klargjøres når laget er tatt ut. Dersom det blir nødvendig vil klubben organisere ordninger for å nedbetale egenandelen (dugnader).
Foreldre som blir med som reiseledere får ingen kostnader dekket.


Trenerteam

Trenerteamet for laget som skal representere Norge vil være Daniela Ohnstad, Jeanette Strømseng, Sondre Storm og Lasse Arnesen.

VIKTIG
Dette er en «once in a lifetime» mulighet for mange av utøverne og en unik sjanse for forbundet, Norge og Tigers å representere landet vårt best mulig. Vi har fått denne sjansen fordi vi har et høyt nivå av utøvere og trenere i vår klubb, og da må vi også sende den best mulige sammensetningen av utøvere for å få et så bra lag som mulig. Vi ønsker at alle skal være klar over at dette ikke blir noe ferietur til Orlando, men en ren sportslig tur med fokus på god prestasjon internasjonalt. For utøverne som blir tatt med på laget vil det kreve ekstremt mye tid: utallige timer med hard jobbing og egentrening, samt mye mentaltrening og forberedelser.

Klikk her for å se bekreftelsesdokument.

Treningsplan for Team Norway Junior Coed 2020 - klikk her!