Informasjon om uttak til Team Norway Junior Coed Elite

Etter søknad fra NAIF seksjon cheer ble det nylig vedtatt av hovedstyret i NAIF (Norges Amerikanske Idretters Forbund) at klubber som leverer topp resultater i EM kan få muligheten å sende juniorlag til Junior VM. I EM 2018 tok Norge gull i både junior all girl elite (Viqueens Incredible) og junior coed elite (NRC Tigers Jr Coed Elite), og disse klubbene har derfor fått tilbud om å representere Norge i Junior VM i april 2019 i Orlando, Florida. 

For at vedtaket skulle bli godkjent ble det satt en del kriterier fra NAIF. Deriblant at utøverne må ha vært aktive i klubben foregående sesong og flere kriterier for den økonomiske delen av reisen.


Det er en stor ære å kunne representere landet sitt i et VM, samtidig som det krever enormt fra utøverne, både fysisk og mentalt. Med hensyn til kriteriene ønsker vi i Tigers derfor å ha et eget uttak for å kunne sette sammen det best mulige laget til å konkurrere i Junior VM for Norge i april 2019. Vi ønsker de beste utøverne både fysisk og mentalt sett. 

Med et uttak vil vi sørge for å få med de beste utøverne vi har tilgjengelig, og samtidig gi sjansen til alle som ønsker å prøve seg, også utøvere på tvers av coed- og all girl lag. 

Uttaket vil være søndag 16.desember kl.12.00-15.00. På uttaket må man vise turn, stunts og kast.

Kriterier

·     Må være født mellom 1.januar 2002 og 31.desember 2006 (aldersreglene er annerledes i VM enn i NM/EM)

·     Må være aktiv på et lag i Tigers og ha vært medlem av Tigers i 2017/2018 sesongen.

·     Må kunne delta på alle treninger mellom 25.mars og 27.april, samt alle oppsatte treninger i forkant.

·     Må kunne reise til USA i perioden 20.-27.april. Junior VM avholdes 24.april 2019 i Orlando, Florida.

 

Fysiske krav

·      I turn ønsker vi å se stille salto/skru og løpende turn som avslutter i salto eller skru.

·      I stunts ønsker vi hovedsakelig ps og two-based. Følgende stunts vil bli vektlagt:

o  toss hands

o  toss high

o  lib

o  dobbeltwist fra arabesque

o  one-arm cupie

o  flikk up cupie

o  hand in hand 

o  full up/full around 

·      I toss ønsker vi å se kick-dobbel eller kick-enkel som har potensiale til å bli dobbel. Andre toss som splitt, pike, pike-splitt er forventet. 

Uttaket

Registrering og oppvarming fra 11.00. Utøvere som ønsker å stille på uttaket må medbringe signert bekreftelse fra foresatt, se vedlegg i bunnen av siden.


Uttak start kl.12.00. Her ønsker vi å se turnelementer først, deretter vil vi bruke resten av tiden på stunts og kast. Utøverne kan gjerne komme med ferdige par/grupper om de har det. Har man ikke en partner/gruppe, vil vi trenerne lage det på uttaket. Alle må forvente å bli byttet rundt for å prøve ulike kombinasjoner. 


Uttak slutt kl.15.00. Resultatet vil publiseres på nettsiden til Tigers samme kveld.  

Informasjonsmøte

For alle som kommer med vil vi holde et informasjonsmøte for utøvere og foreldre mandag 17.desember kl.17.30. 

Treninger

Første trening vil være allerede mandag 17.desember kl.18.00-21.
Se vedlegg for fullstendig oversikt over treninger. Merk at dette kun er datoer enn så lenge, detaljer om tidspunkt kommer nærmere. Det er OBLIGATORISK oppmøte på alle treninger.

Krav til egentrening 

Team Norway kommer i tillegg til laget man er utøver på i klubben. Man må derfor være forberedt på at treningsmengden vil øke og kravet til egentrening på spesielt stunts og toss forventes dersom man kommer med på laget. Det kreves at utøverne har minimum 1 egentreningsøkt på stunts i uken fra uttaket blir gjort frem til avreise. Dette vil følges opp av trenerne. 

 Økonomi

Å reise til USA og deltakelse i VM medfører en del kostnader. Kostnader for konkurranseavgift, fly, hotel og transport kan ikke overstige 13.000. Dersom det blir nødvendig vil klubben organisere ordninger for å nedbetale egenandelen (dugnader). 
Foreldre som blir med som reiseledere får ingen kostnader dekket. 

Trenerteam

Trenerteamet for laget som skal representere Norge vil være Daniela Ohnstad, Jeanette Strømseng, Lasse Arnesen og Sondre Storm. 

VIKTIG
Dette er en «once in a lifetime» mulighet for mange av utøverne og en unik sjanse for forbundet, Norge og Tigers å representere landet vårt best mulig. Vi har fått denne sjansen fordi vi har et høyt nivå av utøvere og trenere i vår klubb, og da må vi også sende den best mulige sammensetningen av utøvere for å få et så bra lag som mulig. Vi ønsker at alle skal være klar over at dette ikke blir noe ferietur til Orlando, men en ren sportslig tur med fokus på god prestasjon internasjonalt. For utøverne som blir tatt med på laget vil det kreve ekstremt mye tid: utallige timer med hard jobbing og egentrening, samt mye mentaltrening og forberedelser. 

NB: På uttaket må alle ha med seg et signert dokument fra foresatte om at man kan delta.

Klikk her for å se dokumentet

Treningsplan for Team Norway Junior Coed Elite - klikk her!